Engmo Dun Louise – ett duntäcke som ger dig en kunglig sömn

Vill du sova som en drottning eller en kung? Då är Engmo Dun Louise det perfekta valet för dig. Detta är ett av de mest exklusiva och lyxiga duntäcken på marknaden, som kombinerar det finaste europeiska gåsdunet med det sällsynta och mjuka isländska ejderdunet. Engmo Dun Louise är ett täcke som anpassar sig efter din kroppstemperatur och ger dig en behaglig och skön sömn, oavsett om du är frusen eller varm av dig.

I den här bloggposten ska vi berätta mer om vad som gör Engmo Dun Louise så speciellt, hur det tillverkas, vilka fördelar det har för din hälsa och miljö, och hur du kan välja rätt storlek och värmenivå för ditt behov. Vi hoppas att du blir inspirerad att unna dig själv eller någon du tycker om detta fantastiska duntäcke som kommer att ge dig många nätter av drömsk sömn.

Vad är Engmo Dun Louise?

Engmo Dun Louise är ett duntäcke som tillverkas av det svenska familjeföretaget Engmo Dun, som har över 80 års erfarenhet av att producera högkvalitativa dunprodukter. Engmo Dun är kända för att använda det finaste dunet från Europa, som är spårbart, etiskt och hållbart. De har också ett nära samarbete med isländska dunproducenter, som samlar in det exklusiva ejderdunet för hand från övergivna ejderbon.

Engmo Dun Louise är ett av deras mest populära och efterfrågade täcken, som har fått sitt namn efter drottning Louise av Sverige, som var en varmhjärtad och omtänksam kvinna. Täcket består av 91% vitt europeiskt gåsdun och 9% isländskt ejderdun, som ger en unik blandning av värme, fluffighet och mjukhet. Täcket är sytt i body-shape rutor med mellanväggar, som fördelar dunet optimalt runt kroppen när du sover. Det har också ett exklusivt yttertyg av finaste bomullsbatist, som är mjukt, lent och tunt.

Engmo Dun Louise finns i två olika storlekar: 150×210 cm och 220×220 cm. Du kan också välja mellan två olika värmenivåer: svalt eller medium. Svalt täcke passar dig som fryser aldrig eller sover i ett varmt sovrum, medan medium täcke passar dig som fryser ibland eller sover i ett normalt tempererat sovrum. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt täcke för dig längre ner i bloggposten.

Hur tillverkas Engmo Dun Louise?

Engmo Dun Louise är ett resultat av många års kunskap, hantverk och passion för dun. Det börjar med att välja ut det bästa dunet från Europa, som har en hög bärighet, renhet och fyllnadsvikt. Bärigheten mäter hur mycket luft dunet kan hålla kvar, vilket påverkar dess isoleringsförmåga. Renheten mäter hur mycket fjädrar dunet innehåller, vilket påverkar dess mjukhet. Fyllnadsvikten mäter hur mycket dun som används per kvadratmeter täcke, vilket påverkar dess värme.

Engmo Dun använder endast klass 1 gåsdun (den högsta klassen enligt EN12934), som har en bärighet på över 11 cm och en renhet på över 95%. Detta innebär att dunet är mycket luftigt, fluffigt och mjukt. De blandar också in 9% isländskt ejderdun i täcket, vilket är världens mest exklusiva dun. Ejderdunet kommer från ejdern, en havsfågel som bygger sina bon av sitt eget dun. Dunet är mycket fint, mjukt och elastiskt, och har en fantastisk förmåga att hålla kvar värmen. Ejderdunet samlas in för hand från överblivna ejderbon på Island, och genomgår sedan en noggrann tvätt- och steriliseringsprocess.

När dunet är klart, sys det in i ett yttertyg av 100% bomullsbatist, som är ett extra tunt och följsamt tyg som andas bra. Tyget har en hög trådtäthet, vilket innebär att det är tätt vävt och hindrar dunet från att läcka ut. Tyget har också ett Nomite-certifikat, vilket innebär att det är fritt från kvalster och lämpligt för allergiker. Täcket sys i body-shape rutor med mellanväggar, som gör att dunet fördelas jämnt över hela täcket och anpassar sig efter din kropp. Täcket har också ett satin kantband runt om, som ger det en elegant finish.

Vilka fördelar har Engmo Dun Louise?

Engmo Dun Louise är inte bara ett vackert och lyxigt duntäcke, utan också ett täcke som har många fördelar för din hälsa och miljö. Här är några av dem:

  • Engmo Dun Louise ger dig en optimal sovtemperatur, eftersom dunet anpassar sig efter din kroppsvärme och transporterar bort fukt. Detta gör att du inte blir för varm eller för kall under natten, utan får en jämn och behaglig temperatur.
  • Engmo Dun Louise ger dig en god sömnkvalitet, eftersom dunet är mycket lätt och mjukt, och ger dig en känsla av att sova bland moln. Detta gör att du kan slappna av och sova djupt och ostört.
  • Engmo Dun Louise är bra för din hud, eftersom dunet är naturligt och allergivänligt, och inte innehåller några skadliga kemikalier. Täcket har också ett Oeko-Tex Standard 100+ certifikat, vilket garanterar att det är testat och godkänt för spädbarn.
  • Engmo Dun Louise är bra för miljön, eftersom dunet är spårbart, etiskt och hållbart. Engmo Dun är medlem i EDFA (European Down and Feather Association), som säkerställer att dunet kommer från djur som behandlas väl och inte utsätts för tvångsmatning eller levande plockning. Engmo Dun har också ett Downafresh-certifikat, som visar att dunet har tvättats enligt de strängaste kraven i Europa.
  • Engmo Dun Louise är lättskött, eftersom dunet är självrengörande och behöver inte tvättas ofta. Det räcker med att skaka och lufta täcket regelbundet, så håller det sig fräscht och fluffigt länge. Om du behöver tvätta täcket, kan du göra det i 60 grader med ett milt tvättmedel för dun.

Hur väljer du rätt Engmo Dun Louise?

Nu när du vet mer om vad Engmo Dun Louise är och vilka fördelar det har, kanske du undrar hur du ska välja rätt storlek och värmenivå för ditt behov. Här kommer några tips som kan hjälpa dig:

  • Välj storlek efter din sängstorlek och din personliga preferens. Om du vill ha ett täcke som täcker hela sängen och ger dig extra värme på sidorna, kan du välja ett större täcke än din sängstorlek. Om du vill ha ett täcke som passar precis till din sängstorlek eller ger dig mer rörelsefrihet, kan du välja ett mindre täcke än din sängstorlek.
  • Välj värmenivå efter din kroppstemperatur och din sovrumstemperatur. Om du fryser al